User Tools

Site Tools


shanghain_kyyhkyset

Shanghain kyyhkyset

Sensuelli draama eksoottisessa, urbaanissa ympäristössä.

Shanghai on Kiinan portti ja näyteikkuna maailmalle. Se on ollut globaali kauppakaupunki vuosisatojen ajan, mutta nopea talouskasvu ja maaltapako ovat tehneet siitä viimeisen sukupolven mittaan maailman suurimman kaupungin. 90% uskonnottoman kaupungin asukkaat ovat hyvin tietoisia etuoikeudestaan asua ja työskennellä yhdessä maan kalleimmista kaupungeissa.

Shanghain arvostetuin ja käytetyin kieli on Wu, jonka murteita puhuu sekä alkuperäisväestö että monet lähimaakunnista muuttaneista uudisasukkaista. Tulijat muualta Kiinasta pärjäävät mandariinilla, jota kaikki paitsi vanhimmat osaavat. Ulkomaalaisia on vain parisataa tuhatta, häviävä määrä reilusti yli 20 miljoonan asukkaan kaupungissa.

Sisäänmuuttajien elämä Shanghaissa on kylmää ja pirstaleista, sillä he ovat erotettuja perheistään ja perheen arvoista, normeja ylläpitävistä katseista. Työkulttuuri rohkaisee avioliittoa, mutta Kiinan eurooppalaisimmassa kaupungissa avioparikaan ei ole vakaa perusta, jolle rakentaa. “Shanghaissa kyyhkysetkään eivät ole uskollisia toisilleen.”

Teema: Slice of life, eksistentialismi, realismi, erotiikka

Grains

  • Totuus on vaikeaa saada sanottua
  • Siveys on naisen kaunein hyve
  • Ystävyys on voimaa


Ma Zhaodi

Zhaodi on kohta kolmikymppinen nainen, joka on muuttanut Shanghaihin Jiangsun maaseudulta aviomiehensä Liu Junin kanssa. Zhaodi työskentelee tulkkina, Jun rakennusinsinöörinä. He ovat vallan onnellisia, mitä molempien vanhempiin tulee, vaikka pariskunnalla ei olekaan vielä lapsia.

Todellisuudessa nuoripari on elänyt asumuserossa jo puolitoista vuotta, mutta perhesovun nimissä he salaavat sen vanhemmiltaan. Tosiasiassa Zhaodilla ja Junilla on aina ollut vaikeuksia kommunikoida; järjestetty avioliitto ja uraorientoitunut mies, joka ei koskaan ymmärtänyt vaimoaan, johtivat uskottomuuteen ja nykyiseen tilanteeseen pian Shanghaihin muuton jälkeen.

Zhaodi ei ole paha ihminen, vaikka onkin avioliittonsa uskoton osapuoli. Tosiasia vain on, ettei hän sovi kovin hyvin perinteisen vaimon muottiin; Zhaodilla on liikaa ystäviä ja harrastuksia, ja ennen kaikkea - aivan liian paljon rakkautta. Jo lapsesta asti avomielinen ja iloinen Zhaodi on saanut ja antanut paljon rakkautta, ja vaikka hän ymmärtääkin mitä häneltä odotetaan, ei ole helppoa mennä vaistojaan vastaan. Zhaodi ei ole kevytkenkäinen, mutta hänellä on ollut elämässään paljon sopimattoman intiimeitä ystävyyssuhteita. Zhaodi ei rikkoisi tahallaan kenenkään sydäntä, ja hän rakastaa jopa Junia omalla tavallaan.

Shanghaissa Zhaodi on alkanut pikku hiljaa miettiä pakenemista elämästään, kulissiavioliitonhan on vaikeaa jatkua loputtomiin. Ystävät rohkaisevat, sillä “Jade” (kuten Zhaodin anglo lempinimi kuuluu) on alkanut liikkua kaltaistensa vapaa-ajattelijoiden piireissä. Unelma olisi tavata ulkomaalainen mies, joka ottaisi Zhaodin mukaansa. Zhaodi on liian rehellinen ja sydämellinen yrittääkseen vampata rikasta turistia, mutta hän pitää silmänsä auki…

Traits
3 Kansainvälinen
Zhaodi osaa vieraita kieliä ja tapoja.
2 Ystävät
Zhaodilla on useita hyviä ystäviä, miehiä ja naisia.
2 Tarkkanäköinen
Zhaodi ymmärtää yleensä, mitä muut haluavat.
1 Hurmaava
Erityisesti vapaa-ajallaan.
Burdens
1 Lunttu
Tietynlainen maine laahuksenaan.
1 Syyllisyys
Naisen ei kuulu olla tällainen.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
S W S F R
 
shanghain_kyyhkyset.txt · Last modified: 2017/02/09 12:56 by 127.0.0.1