User Tools

Site Tools


astronauttiopisto_yggdrasil

Astronauttiopisto Yggdrasil

Romanttinen teinidraama tulevaisuuden ympäristössä.

Avaruushissi Yggdrasil vihittiin käyttöön vuonna 2169, 200 vuotta ihmisen ensimmäisen kuulennon jälkeen. Yggdrasil on teknologisen sivilisaation absoluuttinen huipentuma, suurempi kuin kumpikaan varhaisemmista avaruushisseistä ja ensimmäinen, joka soveltuu ihmisten kuljettamiseen. Aurinkosähkön hyödyntäminen valtavassa mittakaavassa laskee ensimmäistä kertaa avaruushissin käytön marginaalikustannuksen lähelle nollaa, jättäen kapasiteetin ainoaksi rajoitteeksi planeetan painovoimakentästä pakenemiselle.

20 vuotta myöhemmin kansainvälinen avaruustekniikan koulutuslaitos ISTS, kansan suussa “astronauttiopisto”, on ottanut Yggdrasilin vastapainoaseman haltuunsa käytännössä kokonaan: avaruuskehityksen toinen kulta-aika on tehnyt koulutettujen astronauttien ja avaruustyöläisten tarpeesta absoluuttisen pullonkaulan, ja maan kiertoradalle, suoraan avaruushissin päähän perustettu suuri koulutuslaitos on osoittautunut tehokkaimmaksi ratkaisuksi aikana, jolloin astronautteja tarvitaan tuhansia ja kymmeniä tuhansia lukemattomiin tehtäviin kiertoradalla, Kuun ja Marsin kolonioissa ja kymmenien asteroidinpaimennushankkeiden miehistöissä.

Vuonna 2189 astronauttiopisto Yggdrasil on vapaan maailman halutuin toisen asteen oppilaitos; koulu ottaa joka vuosi noin 500 uutta peruskoulun päättänyttä, alle 20-vuotiasta opiskelijaa, tyttöjä ja poikia, jotka asuvat seuraavan kolme vuotta kaukaisella kiertoradalla, 10 000 kilometrin päässä maan pinnasta; matka koulutusasemalle maan pinnalta vie viikon, joten koululaiset tottuvat elämään avaruudessa jo käytännön pakosta. Koulusta valmistuvat astronautit voivat nykytilanteessa valita työnantajansa, ja parhaat ovat erinomaisessa asemassa hakeutua jatko-opintoihin mihin hyvänsä avaruusteolliseen korkeakouluun, tai jopa ETO:n avaruusjoukkojen upseerikouluun Kuuhun.

Avaruuskehityksen toinen kulta-aika merkitsee ennennäkemätöntä kulttuurillista murrosta; avaruudessa ja avaruudesta, vailla kotimaata elävien asiantuntijoiden huipputeknologinen maailma on erkaantumassa Maan asukkaiden luonnonläheisestä arjesta, ja astronauttiopisto Yggdrasil on muutoksen kärjessä - rationalistisena, liberaalina ja absoluuttisen meritokraattisena instituutiona Yggdrasilin kouluhenki voi olla se zeitgeist, jota ihmiskunta seuraa matkallaan avaruuteen.

Teema: Koulumiljööseen sijoittuva teinidraama. Nuorten arkiset elämänvalinnat poliittisina valintoina. Romanttinen hömppäkomedia.

Grains

  • Nuoruus on ihmisen parasta aikaa
  • Teknokratialla ei ole kasvoja
  • Sydän tekee mitä sydän haluaa


Sania Ganju Pandit, sydämen astronautti

Sania on skarppi 16-vuotias intialainen tyttö, joka on juuri hyväksytty astronauttiopistoon. Toisin kuin 500 muuta onnekasta, hän ei ole innoissaan avaruustutkimuksesta tai edes uuden avaruusteollisuuden taloudellisista mahdollisuuksista, vaan Sanian on tuonut tähän kouluun aivan toinen motivaatio: hän haluaa rakastua aikansa ihanimpaan, lahjakkaimpaan, kunnianhimoisimpaan poikaan, ja voittaa tämän sydämen omakseen. Missäpä muuallakaan tämä tapahtuisi kuin astronauttiopistossa!

Ei niin, että Sania inhoaisi avaruutta, hän ei vain koskaan ole saanut tähtien katselemisesta tai planetaarioista sellaisia sydämentykytyksiä kuin monet koululaiset. Toisaalta, Sanian ensimmäinen ihastus alakoulussa /oli/ kapteeni Johan Drees, urhea asteroidipaimen jonka edesottamuksia seurattiin maailmanlaajuisesti vuosikymmenen vaihteessa. Ennen kaikkea, astronauttikoulu on niin suuri kunnia, että tytönkin on ihan hyväksyttävää hakea - ja päästä sisään, jos on terävä päästään.

Sania ei tiedä vielä, että millainen hänen ihannemiehensä on, mutta selvää on, että uusi elämä aivan uudenlaisessa ympäristössä tulee joka tapauksessa järkyttämään käsityksiä. Ainoa mikä on kristallinkirkasta on, että Sania ei epäröi kamppailla unelmansa eteen täysin voimin!

Traits
3 Lahjakkuus
Koulu ei ole koskaan ollut ongelma.
2 Romantikko
Vakaumus rakastua ja löytää oma onnensa.
2 Intialainen
Kansallismielinen kashmirin-hindulainen perhetausta.
1 Kodintaidot
Sania haaveilee perheonnesta.
Burdens
1 Vanhempien luottamus
Sanian vanhemmat eivät ymmärrä häntä.
1 Avaruus ei kiinnosta
Sania ei välitä juurikaan avaruusteollisuudesta.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
K C C P M
 
astronauttiopisto_yggdrasil.txt · Last modified: 2017/02/10 16:51 by entropyus