User Tools

Site Tools


suomi_100_spesiaali

Suomi 100-spesiaali: Å-Files: Salaiset tiedostot

Satavuotias Suomi yliluonnollisten salaliittojen näyttämönä.

Suomi on 100-vuotias. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on noussut ihmeellisen nopeasti agraarimenneisyydestään, mutta tämä nousu ei ole vain sisukkaan väestön ja onnistuneen sosiaalipolitiikan ansiota, vaikka näin tavalliselle kansalle uskotellaan. Taustalla toimivat paljon voimakkaammat ja pelottavammat voimat.

Keskusrikospoliisi (KRP) torjuu vakavaa rikollisuutta, kuten järjestäytynyttä kansainvälistä toimintaa ja ammattimaisia taloudellisia huijauksia. KRP:n tutkijat kehittävät rikostorjuntaa ja tutkintamenetelmiä. Näiden tehtävien lisäksi KRP torjuu myös eräitä muita, vähemmän tunnettuja Suomen valtioon ja kansalaisiin kohdistuvia uhkia.

Salaiset tiedostot, eli nk. Å-tiedostot, ovat selittämättömiä tapauksia, jotka arkistoidaan KRP:n Jokiniemen toimitalon kellarikerrokseen. Tapaukset käsittävät omituisia sattumuksia ja yliluonnolliselta vaikuttavia tapahtumia. Legendaarinen kaksikko, Muikkunen ja Sukela, on selvittänyt näitä tapauksia pitkään, mutta heidän nykytilanteestaan ei ole tietoa.

Tiedostoista selviää esimerkiksi, että liskomiehet ovat soluttautuneet Suomeen jo useiden vuosien ajan ja Kekkosen osallisuutta asiaan tutkitaan yhä kuumeisesti. Mikä osuus Venäjän lapsiasiavaltuutetulla on liskomiesten kokeiden uhrien kuljettamisessa valtakunnan rajojen yli? Myös turvapaikanhakijoiden sekaan on mahdollisesti solutettu liskomiehiä. Mitä vastaanottokeskuksissa todella tapahtuu?

Grains

  • Itsenäisen Suomen historian käännekohdat johtuvat yliluonnollisista salaliitoista
  • Liskomiehet tulloo!
  • Usko on koetuksella


Keskikaljamies

Keskikaljamies on noin 60-vuotias, mutta hieman ikäistään vanhemman näköinen. Hänet tunnistaa helposti tummasta puvusta ja aina mukana kulkevasta keskikaljapullosta, josta hän ottaa kulauksen virkkeiden välissä. Hänellä on lukuisia virallisia ja epävirallisia yhteyksiä puolustusvoimiin, suojelupoliisiin ja keskusrikospoliisiin. Vuosien varrella hän on kerännyt laajat julkisen päätöksenteon ulkopuoliset valtuudet, joita hän käyttää Suomen suojelemiseksi keinoja kaihtamatta. Alla vain muutama hänen suostumuksellaan toteutetuista operaatioista.

23.6.1992 Keskikaljamies päästää leijonan vapaaksi Ruokolahdella. Samalla hän käy painelemassa lusikalla leijonan jalanjälkiä muistuttavia kuoppia totuuden hämmentämiseksi.

15.8.1996 Keskikaljamies lahjoo Matti Vanhasen tuppeensahatuilla laudoilla ja vihkii hänet samalla sisään syndikoituun veljeskuntaan.

24.6.2003 Anneli Jäätteenmäki joutuu eroamaan pääministerin tehtävistä, koska Keskikaljamies on todennut hänen tietävän liikaa liskomiesten invaasiosta. Hänet hiljennetään asiasta lopullisesti.

8.2.2011 Keskikaljamies pakottaa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopin lähettämään “palava öljylautta”-muistion henkilökunnalle. Nokian tutkimusyksikön osuutta liskomiesten saapumiseen epäillään.

12.11.2013 Keskikaljamies käy hautaamassa 64 000 euroa seteleinä ämpärissä Jari Aarnion kodin takapihalle. Kansa ei tiedä tapauksen kaikkia salaisia tutkintahaaroja.

6.11.2015 Keskikaljamies vaikuttaa sote-alueiden jakoon. Seuraavana päivänä hallitus ilmoittaa päässeensä asiasta sopuun. Ei ole varmuutta, miten liskomiesten invaasion torjunta liittyy terveydenhuoltoon.

Traits
3 Taustavoima
Verkostonsa avulla hän voi toteuttaa monenlaisia laajoja operaatioita.
2 Liskomiesyhteydet
Hän väittää, että hänellä on vaikutusvaltaa myös liskomiesten suuntaan.
2 Lahjonta
Hän osaa vietellä lähes kenet tahansa omiin tarkoitusperiinsä.
1 Viileän asiallinen
Hänen viileä karismansa pelastaa hänet aseella uhkailulta.
Burdens
1 Keskikalja
Keskikalja on hänen heikkoutensa ja joskus lojuvat pullot antavat ilmi hänen osallisuutensa tapahtumiin.
1 Ylhäällä on yksinäistä
Hän asuu yksin pienessä asunnossa katsoen televisiota, eikä hänellä ole ystäviä työn ulkopuolella.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
K X I E᠎ Y
 
suomi_100_spesiaali.txt · Last modified: 2017/06/29 17:15 by entropyus