User Tools

Site Tools


roolicon_con_con

Sillä vain kerran vuodessa on RooliCon con con

Pelisuunnittelija saapuu RooliConiin demoamaan peliään.

RooliCon on valtakunnan suurin roolipelaamiseen keskittyvä tapahtuma. Tuhannet pelaajat, fanit ja pelisuunnittelijat kokoontuvat Original Sokos Hotel Vantaalle tapaamaan toisiaan. Ohjelmassa on rentoa yhdessäoloa, vanhojen tuttujen tapaamista ja tietenkin pelaamista.

Vahinkopiste on RooliConin uusia pelejä demonstroiva suljettu huone, jonne toiveikkaat pelisuunnittelijat tuovat uusimmat luomuksensa muiden kokeiltavaksi. Esimerkiksi French Fries Gamesin barbaariseikkailun lukuisia lisäosia on koepelattu palautteen toivossa tässä tilassa useasti. Tämä ainutkertainen mahdollisuus demota pelejä kerran vuodessa on monelle suunnittelijalle odotettu hetki.

Usein tarkoitus on pelata esiteltävää tuotetta pikapelinä, jotta osallistujat näkevät ja kokeilevat lyhyesti pelin eri osa-alueita. Suunnittelijat pyrkivät varmistamaan sen, että pelaajat pääsevät jyvälle pelin ideasta. Usein tämä onnistuu parhaiten keräämällä muutama odotteleva osallistuja pöydän ympärille ja käynnistämällä peli.

Pelien esittely Vahinkopisteellä on kuitenkin kovin stressaavaa pelintekijöille. Jopa pelisuunnittelun supertähdet epäröivät joskus. Millaista palautetta he saavat? Inhoavatko pelaajat heidän luomuksiaan syvästi? Myös toistuvien pelikertojen tuoma paine onnistuneeseen peliin voi saada epävarmat suunnittelijat romahtamaan kesken esittelytilaisuuden. Tiedetään, että ainakin kaksi suunnittelijaa on jouduttu rauhoittamaan viime vuosien aikana.

Grains

  • Ihminen romahtaa paineen alla
  • Skene arvostaa pelisuunnittelun supertähtiä
  • Kirjailijan leipä on lyhyt mutta kapea


Paavo Hanikka

Keski-ikää lähestyvä Paavo Hanikka on roolipelipiireissä melko tunnettu suunnittelija. Jo 24-vuotiaana hän julkaisi rautakautisia ruotsalaisheimoja osuvasti kuvaavan romaanin, joka nousi kulttisuosioon roolipeliskenessä. Hänen muita kuuluisimpia saavutuiksiaan ovat X-Space-tulevaisuusvisio sekä GURPSille kirjoitettu Korvatunturiseikkailu.

Hanikan uusin peliprojekti on Stories of Deterioration, joka edustaa roolipeliskenen avant-garde siiven Hammer Out -filosofiaa, joka on saanut nimensä samannimiseltä, sittemmin kuopatulta aktivistifoorumilta. Peli tulee romahduttamaan vanhat käsitykset roolipelien kuvailumekanismeista. Kerrotaanpa, että pelitestauksen aikana eräs pelaaja menetti jalkansa epämiellyttävässä onnettomuudessa. Nyt onkin aika esitellä peliä RooliConin Vahinkopisteellä.

Kaikesta lupaavasta esipalautteesta huolimatta Hanikka on koko ajan epäillyt projektin mielekkyyttä. Pieni epävarmuus vaivaa häntä, ja hän pelkää tuleeko romahdus, kun hän esittelee peliään. Hän tietää, että romahdus on aina ennalta-arvaamaton ja mahdoton suunnitella. Entä jos romahdus onkin suunniteltu osaksi esittelyä? Vain RooliConin osallistujat saavat tietää.

Traits
3 Roolipelikirjailija
Paavo Hanikka osaa kirjoittaa roolipelejä ja kirjoja.
2 Tunnettu hahmo
Hänet tunnistetaan ja hänellä on vaikutusvaltaa skenessä.
2 Pelien vetäminen
Hän osaa pelauttaa roolipelejä asiantuntevasti.
1 Salaisten kansioiden fani
Hieman vaivaannuttavasti hän fanittaa Salaisia kansioita.
Burdens
1 Epävarmuus
Hanikkaa vaivaa välillä taiteilijalle tyypillinen epävarmuus.
1 Varmuus romahduksesta
Romahdus on aina ennalta-arvaamaton ja mahdoton suunnitella.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
W U J U B
 
roolicon_con_con.txt · Last modified: 2017/06/29 17:12 by entropyus