User Tools

Site Tools


rautahevonen_ja_muutoksen_tuulet

Rautahevonen ja muutoksen tuulet

Draama uskonnon ja uusien tuulien törmäyksestä Villissä Lännessä.

Eteläisessä Texasissa oleva Loradon pikkukaupunki on muutosten kourissa. Vasta valmistunut rautatie tuo mukanaan uusia ihmisiä, hyviä ja pahoja ja kun Loradon maine ihmeellisen rikkaana kaupunkina erämaan keskellä leviää, ihmisten tulva sinne vain kasvaa.

Ihmisten mukana tulevat houkutukset ja synti. Hyviä ihmisiä muuttaa pois, avoin maailma houkuttaa ja kiskot ovat helppo, lavea tie.

Kaupunkilaiset tukeutuvat Mickey ”Valkosilmä” Rogersiin. Hän johtaa kaupunkia uskonnollisella otteellaan. Kukaan ei tiedä, millä ilveellä hän on onnistunut luomaan tänne Jumalan selän taakse kukoistavan yhteisön, tuntuu että aina kun tarve ilmenee, hänellä on ratkaisu ja resurssit valmiina.

Ennen kaupungissa ei ollut saluunaa, kortinpeluu oli kielletty, samoin viinanjuonti. Rautatien tuomat muutokset ovat kuitenkin alkaneet jo näkyä, saluuna on perustettu Rogersin vastustuksesta huolimatta. Suurin osa kaupungin väestä ei käy siellä, mutta muukalaisia on kohta siinä missä kaupunkilaisiakin.

Yksi suuri junaryöstö on jo tehty, ja rata räjäytetty kertaalleen. Niinpä paikalle lähetetään liittovaltion sheriffi miehineen selvittämään ongelman ja lakaisemaan sen pois päiväjärjestyksestä.

Kuinka kauan yksinäinen mies voi taistella mahdotonta vastaan.

Grains

  • Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu
  • Edistys on vääjäämätön voima
  • Yksi ihminen on vain hammaspyörä rattaissa


Mickey ”Valkosilmä” Rogers

Mickey on laiha ja pitkänhuiskea, rokonarpinen mies. Hänen silmänsä ovat niin haalean siniset, että häntä on kutsuttu valkosilmäksi niin kauan kun ihmiset muistavat.

Mickey oli nuoruudessaan pahamaineinen pyssysankari, mutta omien sanojensa mukaan hän kohtasi Jumalan Varjon, joka ei ollut anteeksiantavainen ja kiltti mies. Niinpä hän paransi tapansa ja saapui Loradoon. Vaikka hänellä ei ole virallista pappisvirkaa, on hän fanaattisesti itseoppinut mies.

Hän auttaa kaupunkilaisia, pakonomaisesti. Hän on nähnyt millainen surkea läävä kaupunki oli ennen hänen tuloaan ja hän tietää, että sellaiseksi se olisi muuttuva, jos asioiden ohjaamisen langat lähtevät hänen käsistään. Ja mikäli hän sortuu pahoille teille, odottaa Jumalan Varjo häntä jossain. Toisesta kohtaamisesta hän ei selviäisi.

Mickey haluaa pitää asiat ennallaan kaupungissa, hän haluaa etteivät muukalaiset tule sotkemaan hänen rauhaansa. Hän haluaa että rautatie tuhotaan pysyvästi tai liikkuminen estetään.

Traits
3 Uskolliset kaupunkilaiset
Monet ovat nähneet, miten Mickey on auttanut kaupungin kukoistukseensa ja uskovat häneen.
2 Entinen pyssymies
Hän oli joskus kunniaton paskiainen ja pyssysankari.
2 Innostava puhemies
Mickey saa saarnoillaan ihmiset vakuuttuneeksi asiastaan.
1 Arvoitukselliset resurssit
Hän löytää jostain aina rahaa ja tavaraa tarpeeseen.
Burdens
1 Menneisyyden tuomio
Paha menneisyys pelottaa ja ajaa äärimmäisyyksiin.
1 Jumalallinen oikeutus
Mickey katsoo olevansa kaupungin suojelija ja oikeutettu tekemään kaikkensa ohjatakseen sitä.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
C Y G X᠎ B
 
rautahevonen_ja_muutoksen_tuulet.txt · Last modified: 2017/02/10 16:56 by entropyus