User Tools

Site Tools


muurin_varjossa

Muurin varjossa

Värikästä Wuxia-draamaa muinaisessa Kiinassa.

Ikiaikainen dynastia oli tuhon oma, kuiskuttelivat ihmiset ja katselivat pelokkaasti taivaanrantaan kohti muurin takana leviäviä aroja. Hevostensa päällä elävät barbaarit olivat jo valloittaneet ne alueet, joita Muuri ei suojannut, ja nyt, kuten huhutaan, he valmistautuivat iskemään sitä vastaan koko voimallaan. Rosvot hajottivat tyhjiä karavaaneja ja etsivät heikkoja joihin purkaa vihaansa. Ylimykset vetäytyivät linnoihinsa ja varustautuivat tulevaan sotaan, tai elivät kuin viimeistä päivää yrittäen unohtaa ratsain heitä lähestyvän tuomiopäivän.

Vanha keisari oli lakannut puhumasta kuukausi sitten, ja hänen ensimmäinen vaimonsa piti kiinni murenevasta imperiumista sen minkä pystyi. Pääkaupunkiin on virrannut paljon seikkailijoita ja tunnettuja sankareita, kuka mistäkin syystä. Ehkä he vielä voisivat lyödä kaiken vastarinnan tuhonneet joukot.

Keisarin suuressa vastaanottosalissa, jossa keisarinna nyt pitää valtaa ovat parhaista parhaat kerääntyneet neuvonpitoon. Juuri silloin astuu ovesta hevoskansan viestintuoja: hänellä ei voi olla mitään hyvää sanottavaa.

Grains

  • Menneisyyden loiste hiipuu
  • Sankariteot eivät pelasta, mutta ne muistetaan
  • Kaiken yllä värikkyys ja suuret tunteet


Kurtisaanikeisarinna Shuǐ

Shuǐ on kotoisin äärimmäisen vaatimattomista olosuhteista, mutta hänen säkenöivä kauneutensa ja luontainen hienostuneisuutensa on ajanut hänet läpi koko Kiinan yhteiskuntajärjestelmän aina huipulle asti. Viimein häneen kiinnitti huomionsa itse keisari ja muutama kuukausi ennen vaipumistaan apatiaan ja puhumattomuuteen tämä asetti Shuǐ :n ensimmäiseksi vaimokseen, järkyttäen koko kansakuntaa.

Shuǐ on älykäs ja pystyvä, mutta nyt hänen täytyisi johtaa keskenään riitaisaa kansaa lähes ylitsepääsemätöntä vihollista vastaan. Hänen ja valtakunnan kohtalot ovat kietoutuneet yhteen.

Traits
3 Ainutlaatuinen ilmestys
Shuǐ on yksi miljoonasta. Jos näet hänet, muistat hänet ikuisesti.
2 Taipuva oksa
Shuǐ on kohdannut paljon asioita elämässään ja aina päässyt niskan päälle. Usein taipumalla.
2 Ensimmäinen Vaimo
Shuǐ :lla on asema ensimmäisenä vaimona, eikä sitä voi viedä kuin keisari itse.
1 Kaikkien teiden tuntija
Eläessään elämäänsä köyhästä tytöstä keisarinnaksi on Shuǐ nähnyt paljon ja ymmärtää ihmiset ja kotimaansa.
Burdens
1 Epäsopiva
Kaikista kyvyistään huolimatta Shuǐ on nousukas ja nainen. Hän ei koskaan tule saavuttamaan kansansa täydellistä hyväksyntää.
1 Heikko
Shuǐ on hauras ja sopimaton sodan töihin.

Discussion

Eero Tuovinen, 2017/02/15 12:51

Pelasimme tätä kolmen pelaajan tiimillä tuossa viime kesänä. Skenaario toimii odotetusti, se on sellainen vanilja ja verrattain avoin, että mitä pelaajat vain osaavat sanoa wuxiasta, keskiaikaisesta Kiinasta ja hovijuonittelusta, niin sen mukaan muotoutuu pelin substanssikin. Meillä tämä löysi nopeasti loppunsa, yhdessä sessiossa, mutta helpostihan näin ekspansiivisessa maailmassa puuhastellaan pidempäänkin jos pelaajat vain haluavat. Toisaalta, jos miljöö ei ole ennestään tuttu, niin peli menee vääjäämättä varsin sadunomaiseksi; hankalinta on, jos pelaajilla on paljon eroa valmiuksissaan höpötellä muinaisesta Kiinasta.

Keisarinna Shui on mielestäni varsin onnistunut hahmo hovidraaman kannalta, koska hänen asemansa on kulttuurillisesti epävarma; koin pelissä kiinnostavaksi sen, miten vaikutusvaltainen hovimies kykeni kyseenalaistamaan ja rajoittamaan keisarinnan toimintavapautta tavoilla, jotka eivät olisi mahdollisia miespuolisen sijaishallitsijan kanssa. Hedelmällinen asetelma siis sellaiselle juonittelu-eepokselle.

Shui oli meillä varsin empaattisen sorttinen hahmo, mutta hänen loppunsa oli onneton: toinen pelaajahahmo oli alaluokkainen vakooja, joka päätyi avaamaan portit mongoleille ja lopun perin surmaamaan keisarinnan tämän yrittäessä paeta kaupungista. Ei niin että katalalle lurjukselle olisi käynyt sen paremmin, mongoleilla ei ollut mitään käyttöä hänen kaltaiselleen ihmismadolle.

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
I​ B L I N
 
muurin_varjossa.txt · Last modified: 2017/02/09 12:56 by 127.0.0.1