User Tools

Site Tools


jousien_kilta

Jousien Kilta

Järjestäytymistä ja vanhoja kiistoja muutosten kourissa.

Scthylian kaupunki on selvinnyt sekä lohikäärmeestä, että luolanalaisesta liikkiöstä, eikä mikään näyttäisi pysäyttävän kohti tuntematonta moderniutta kulkevaa kaupunkia. Kaupunki kätkee sisäänsä lukemattomia ihmisen kokoisia, ja myös sitä suurempia tarinoita.

Yksi näistä on Jousien Kilta. Jo ammoisista ajoista alkaen sankarit ovat kurmoottaneet hirviöitä ja muita otuksia etäältä eri näköisten jousipyssyjen avulla. Silti, kaikesta historiasta huolimatta jousen käyttöä edelleen leimataan pelkuruudeksi, vaikka se vaatiikin suunnatonta taitavuutta ja hirmuista määrää harjoittelua. Jousen tekijämestarit ovat jääneet muuttuvan yhteiskunnan jalkoihin, vaikka tämäkin ikiaikainen ammatti on mitä kunnioitettavin.

Jousiampujilla ja jousien valmistajilla on aiemminkin ollut pyrkimystä perustaa yhteistä kiltaa ajamaan etujaan, mutta hankkeet ovat ennemmin tai myöhemmin aina kaatuneet johonkin ylitsepääsemättömään ongelmaan. Heidän asiaansa vaikeuttaa myös sisäinen hajaannus. Puristit vaativat että vain jousien tekijät lasketaan mukaan kiltaan. Varsijousien käyttäjien mukanaolo on kysymysmerkki. Ovatpa jotkut modernistit lähteneet rakentamaan teräksisiä, mekaanisilla avuilla ryyditettyjä jousia joita perinteiset pitkäjousen käyttäjät (ja tekijät) katsovat usein nenänvarttaan pitkin.

Nyt on kuitenkin taas liikehdintä voimistunut asian ympärillä. Ehkä tällä kertaa onnistaa, elleivät keskinäiset kaunat tai linkomiehet pääse sabotoimaan yritystä. Huhujen mukaan kaukana ulkomailla on myös tulijauhetta käyttäviä aseita, jotka olisivat paljon parempia kuin jouset. Sitä suurempi syy järjestäytyä yhteiseen rintamaan hyvän asian puolesta.

Grains

  • Maailma ei ole enää entisensä
  • Ihminen on ihmiselle susi
  • Sitkeys ja omistautuminen palkitaan


Eleanorus Theodosius

Eleanorus on mies parhaassa iässä, ja yksi Jousien Killan merkittävimpiä puuhamiehiä. Tämä voimakasrakenteinen köriläs on kunnioitettua jousenvalmistajasukua: jo hänen ammoinen esi-isänsä kävi omaksumassa lisäoppia taitoihinsa haltioilta. Nyttemmin kunnollisen pitkäjousen valmistajia ei ole enää liiaksi, ja haltiatkin ovat kuolleet sukupuuttoon jo aikoja sitten.

Siinä missä moni hänen asemassaan olisi kiinnostunut vain yhdestä tavasta valmistaa ja käyttää jousia, on hän sekä kokeillut erilaisia valmistusmenetelmiä, että niin ikään käyttänyt tekemiään aseita nuorempana seikkaillessaan. Nuoli polveen kuitenkin lopetti hänen seikkailijan uransa ja hän on siirtynyt ohjaamaan uusia nuoria vesoja alan pariin, sekä ajamaan muita yhteisöä auttavia projekteja. Kilta olisi merkittävä sulka hänen hattuunsa ja edistäisi asiaa jota hän pitää hyvin tärkeänä.

Traits
3 Kaunopuheinen jousen puolestapuhuja
Jousen filosofiksi häntä on joskus tituleerattu ja on totta että hän puhuu aiheesta paljon ja mielellään.
2 Kokenut
Hän on kokenut elämässään yhtä sun toista, toiminut jousenvalmistuksen oppipoikana ja tekijämestarina, mutta myös seikkailijana hurjassa nuoruudessaan.
2 Vahva
Jo pienestä pitäen hän on taivutellut toinen toistaan jäykempiä jousia, mikä on tehnyt hänestä hyvin voimakkaan.
1 Resurssit
Vaikka jousten valmistus ei olekaan enää kovassa huudossa, on perheellä silti varallisuutta jota ei ole hassattu turhuuksiin.
Burdens
1 Vanha nuolenosuma polvessa
Seikkailu-uran lopettanut osuma vaivaa aika-ajoin ja estää juoksemisen tehokkaasti.
1 Vastustajat
Aika-ajoin jostain aina putkahtaa vihamies, jolla on jotain Eleanorusta vastaan.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
O N U T W
 
jousien_kilta.txt · Last modified: 2017/06/06 19:57 by entropyus