User Tools

Site Tools


hedelmat_kulhossa

Hedelmät kulhossa

Lyhyt tunnelmapala H.C. Andersenin häiriintyneestä maailmasta.

Pariisissa, Montmartren boheemikaupunginosassa elää Jacques Percheron, kuuluisa taiteilija avarassa kodissa, joka yhdistää talon ylimmän kerroksen ja ullakon. Jacquesilla on myös vaimo, Henrietta, ja tytär, Simone. Tämä ei kuitenkaan ole tarina taiteilijoista, perheistä, yhteisistä aterioista ja maalinkatkuisista riidoista; pikemminkin kysymys on siitä, kuinka auringonvalo tunkeutuu korkeiden lasi-ikkunoiden läpi, miten varjot matelevat pöydän pintaa pitkin ja pölyhiukkaset leijuvat ilmassa. Tämä on tarina hedelmäkulhosta.

Hedelmäkulho todistaa monenlaisia hedelmäisiä kohtaloita, kun sen sisältö kiertää. Välillä hedelmät unohtuvat nahistumaan useammaksi viikoksi, välillä kulho syödään tyhjäksi asti. Joskus kulhossa pidetään muutakin kuin hedelmiä.

Teema: Passiivinen, symbolinen tunnelmakuvaus.

Grains

  • Esineillä ei ole valtaa eikä vastuuta
  • Esineet eivät liiku tai puhu
  • Ihmiset ovat aistiensa vietävissä


Hedelmäkulho

Percheronien hedelmäkulho on laakea, läpikuultavan vihreää lasia. Jacques on hankkinut sen joskus nuorena rekvisiitaksi hedelmäasetelmia varten. Nyt kulho nököttää keittiön ovenpielessä ja siinä pidetään sekalaisia hedelmiä. Menestyvä Jacques maalaa nykyään lähinnä ihmisaihelmia.

Appelsiinit, mandariinit ja muut keltaiset hedelmät näyttävät erityisen hyvältä vihreässä kulhossa. Koska kulho on esine, sen ainoa agenda on olla. Saakohan se olla, ja miten se niveltyy osana kodin sisustusta muuttuvassa maailmassa? Tulevatkohan hedelmät syödyksi?

Traits
3 Vanha asukas
Percheronit ovat tottuneet hedelmäkulhoonsa osana sisustusta.
2 Laakea
Kulhoon mahtuu yhtä sun toista.
2 Vihreä
Erityisen nätti kirkkaassa auringonvalossa.
1 Hedelmien haltija
Tokihan kaikenlaisten hedelmien tulee kunnioittaa kulhoaan.
Burdens
1 Halpa
On paljon hienompiakin astioita.
1 Vanha
Kaikenlaista likaa ja mikronaarmua, jotka sumentavat kulhon pintaa.

Discussion

Enter your comment. Wiki syntax is allowed:
A L F I M
 
hedelmat_kulhossa.txt · Last modified: 2018/04/05 21:14 by entropyus