User Tools

Site Tools


hedelmat_kulhossa

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Last revision Both sides next revision
hedelmat_kulhossa [2017/03/01 11:50]
entropyus
hedelmat_kulhossa [2017/03/01 16:08]
entropyus
Line 5: Line 5:
 //Lyhyt tunnelmapala H.C. Andersenin häiriintyneestä maailmasta.// //Lyhyt tunnelmapala H.C. Andersenin häiriintyneestä maailmasta.//
  
-Pariisissa, Montmarten boheemikaupunginosassa elää Jacques Percheron, kuuluisa taiteilija avarassa kodissa, joka yhdistää talon ylimmän kerroksen ja ullakon. Jacquesilla on myös vaimo, Henrietta, ja tytär, Simone. Tämä ei kuitenkaan ole tarina taiteilijoista, perheistä, yhteisistä aterioista ja maalinkatkuisista riidoista; pikemminkin kysymys on siitä, kuinka auringonvalo tunkeutuu korkeiden lasi-ikkunoiden läpi, miten varjot matelevat pöydän pintaa pitkin ja pölyhiukkaset leijuvat ilmassa. Tämä on tarina hedelmäkulhosta.+Pariisissa, Montmartren boheemikaupunginosassa elää Jacques Percheron, kuuluisa taiteilija avarassa kodissa, joka yhdistää talon ylimmän kerroksen ja ullakon. Jacquesilla on myös vaimo, Henrietta, ja tytär, Simone. Tämä ei kuitenkaan ole tarina taiteilijoista, perheistä, yhteisistä aterioista ja maalinkatkuisista riidoista; pikemminkin kysymys on siitä, kuinka auringonvalo tunkeutuu korkeiden lasi-ikkunoiden läpi, miten varjot matelevat pöydän pintaa pitkin ja pölyhiukkaset leijuvat ilmassa. Tämä on tarina hedelmäkulhosta.
  
 Hedelmäkulho todistaa monenlaisia hedelmäisiä kohtaloita, kun sen sisältö kiertää. Välillä hedelmät unohtuvat nahistumaan useammaksi viikoksi, välillä kulho syödään tyhjäksi asti. Joskus kulhossa pidetään muutakin kuin hedelmiä. Hedelmäkulho todistaa monenlaisia hedelmäisiä kohtaloita, kun sen sisältö kiertää. Välillä hedelmät unohtuvat nahistumaan useammaksi viikoksi, välillä kulho syödään tyhjäksi asti. Joskus kulhossa pidetään muutakin kuin hedelmiä.
hedelmat_kulhossa.txt · Last modified: 2018/04/05 21:14 by entropyus