User Tools

Site Tools


hedelmat_kulhossa

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision Both sides next revision
hedelmat_kulhossa [2017/03/01 11:00]
entropyus created
hedelmat_kulhossa [2017/03/01 11:50]
entropyus
Line 6: Line 6:
  
 Pariisissa, Montmarten boheemikaupunginosassa elää Jacques Percheron, kuuluisa taiteilija avarassa kodissa, joka yhdistää talon ylimmän kerroksen ja ullakon. Jacquesilla on myös vaimo, Henrietta, ja tytär, Simone. Tämä ei kuitenkaan ole tarina taiteilijoista, perheistä, yhteisistä aterioista ja maalinkatkuisista riidoista; pikemminkin kysymys on siitä, kuinka auringonvalo tunkeutuu korkeiden lasi-ikkunoiden läpi, miten varjot matelevat pöydän pintaa pitkin ja pölyhiukkaset leijuvat ilmassa. Tämä on tarina hedelmäkulhosta. Pariisissa, Montmarten boheemikaupunginosassa elää Jacques Percheron, kuuluisa taiteilija avarassa kodissa, joka yhdistää talon ylimmän kerroksen ja ullakon. Jacquesilla on myös vaimo, Henrietta, ja tytär, Simone. Tämä ei kuitenkaan ole tarina taiteilijoista, perheistä, yhteisistä aterioista ja maalinkatkuisista riidoista; pikemminkin kysymys on siitä, kuinka auringonvalo tunkeutuu korkeiden lasi-ikkunoiden läpi, miten varjot matelevat pöydän pintaa pitkin ja pölyhiukkaset leijuvat ilmassa. Tämä on tarina hedelmäkulhosta.
 +
 Hedelmäkulho todistaa monenlaisia hedelmäisiä kohtaloita, kun sen sisältö kiertää. Välillä hedelmät unohtuvat nahistumaan useammaksi viikoksi, välillä kulho syödään tyhjäksi asti. Joskus kulhossa pidetään muutakin kuin hedelmiä. Hedelmäkulho todistaa monenlaisia hedelmäisiä kohtaloita, kun sen sisältö kiertää. Välillä hedelmät unohtuvat nahistumaan useammaksi viikoksi, välillä kulho syödään tyhjäksi asti. Joskus kulhossa pidetään muutakin kuin hedelmiä.
  
Line 25: Line 26:
  
 Percheronien hedelmäkulho on laakea, läpikuultavan vihreää lasia. Jacques on hankkinut sen joskus nuorena rekvisiitaksi hedelmäasetelmia varten. Nyt kulho nököttää keittiön ovenpielessä ja siinä pidetään sekalaisia hedelmiä. Menestyvä Jacques maalaa nykyään lähinnä ihmisaihelmia. Percheronien hedelmäkulho on laakea, läpikuultavan vihreää lasia. Jacques on hankkinut sen joskus nuorena rekvisiitaksi hedelmäasetelmia varten. Nyt kulho nököttää keittiön ovenpielessä ja siinä pidetään sekalaisia hedelmiä. Menestyvä Jacques maalaa nykyään lähinnä ihmisaihelmia.
 +
 Appelsiinit, mandariinit ja muut keltaiset hedelmät näyttävät erityisen hyvältä vihreässä kulhossa. Koska kulho on esine, sen ainoa agenda on olla. Saakohan se olla, ja miten se niveltyy osana kodin sisustusta muuttuvassa maailmassa? Tulevatkohan hedelmät syödyksi? Appelsiinit, mandariinit ja muut keltaiset hedelmät näyttävät erityisen hyvältä vihreässä kulhossa. Koska kulho on esine, sen ainoa agenda on olla. Saakohan se olla, ja miten se niveltyy osana kodin sisustusta muuttuvassa maailmassa? Tulevatkohan hedelmät syödyksi?
  
hedelmat_kulhossa.txt · Last modified: 2018/04/05 21:14 by entropyus